YPG’li teröristlerin yakmak istediği Atatürk’ün 1918’de İngiliz Ordusu’na karşı yerel direnişi örgütleyip yönettiği Afrin’deki konak, ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni tarafından koruma altına alındı.
Daha coşkulu olduğu için seçildi
Mehmet Akif Ersoy’un 1921’de yazdığı İstiklal Marşı’nın bestesi için yapılan yarışmada 24 besteci seçildi. 1924’te Ali Rıfat Bey’in acemaşiran makamındaki bestesi kabul edildi. Alaturka tarzda icra edilen Ali Rıfat Bey’in bestesi 1930’a kadar söylendi. Ancak tartışma hiç bitmedi. 1930’da yarışmada 5’inci olan Osman Zeki Bey’in batı tarzındaki bestesi daha coşkulu olduğu için kullanılmaya başlandı. Besteyi 1922’de Atatürk’e dinleten Osman Zeki Bey ‘Paşam marşımız budur’ dedi. Atatürk ‘Çok beğendim Zeki Bey, Aferin’ yanıtı verdi.
“Memleketimizde yiyecek boldur, teslim olun”
Bundan 102 yıl önce Türk askeri, Çanakkale’de kendisiyle savaşan Anzak birliklerinin siperlerine attığı mektupta, “Bu anlamsız insan kıyımından sadece teslim olarak kurtulabilirsiniz. Memleketimizde iyi beslenmeniz için yiyecek boldur” diyerek seslendi. Sonrasında Conkbayırı’nda Atatürk’e yenilen General Alexander Godley ise “Türk askeri gibi yiğit bir düşman” dediği mektupta saygı ve teşekkürünü sunarak çekildi.
“Kuran ‘deizm’e kapı aralamaz”
Yaşar Nuri Öztürk’ün peygamberler ve dinleri dışlayan tek tanrı inancı Deizm için “Kuran Deizme kapı aralayan bir kitaptır” sözlerine ilahiyatçılar tepki gösterdi. Uzmanlar tüm peygamberler, dinler ve ibadetlerden bahseden, insan yaşamını düzenleyen Kuran-ı Kerim’in deizme kapı araladığı iddiasını reddediyor.