İstanbul Davutpaşa’da 2008 yılında meydana gelen patlamada ölenlerden Gülhan Çabuk’un eşi İdris Çabuk, davada çıkan cezalara isyan etti.
‘Tüm sözler yalan oldu, acımızla baş başayız’
İstanbul Davutpaşa’da 2008 yılında meydana gelen patlamada ölenlerden Gülhan Çabuk’un eşi İdris Çabuk, davada çıkan cezalara isyan etti.
İLKER AKGÜNGÖR / HABER MERKEZİ | 16 Temmuz 2014 Çarşamba – 2:30
Davutpaşa’da 31 Ocak 2008’te bir maytap atölyesindeki meydana gelen patlama 21 ailenin hayatının en kötü anıydı. O an yaşam durdu insanlar eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini ve babalarını enkaz altında bekledi,. 117 kişinin yaralı kurtulduğu patlamada 21 kişi hayatını kaybetti. Önceki gün görülen mahkeme yaklaşık 7 yıllık hukuk mücadelesinde bir karara bağlandı. Mahkeme 2 belediye görevlisine 7.5 yıl, binanın sahibi 2 kardeşe de 5 yıl hapis cezası verdi. Aralarında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da bulunduğu 3 sanık ise beraat etti.
‘Hayatı pahasına doğurdu’
7 yıllık hukuk mücadelesinin arka fonunda ise parçalanan ve mahvolan hayatlar var. Patlamada hayatını kaybeden Gülhan Çabuk, ardında ölümü göze alarak doğurduğu 3 yaşında bir oğul ve ilk aşkı olan eşi İdris Çabuk’u bıraktı. Elektrik teknisyeni olan İdris Çabuk oğlu Kıvanç’la birlikte yaşadıklarını VATAN’a anlattı: “Eşim karşı binada makine teknikeri olarak çalışıyordu. 8 kişi orada hayatını kaybetti. Hamilelik esnasında böbrek hastası olduğu için doktor doğumda hem kendisi hem de oğlumuz için ölüm riski olduğunu söyledi. Ama o göze alıp denedi. 5 ay hastanede yattı. Oğlumuz da 7 aylık olarak erken doğdu. Oğlumuzu doya doya öpüp koklayamadı. Kazadan sonra Kıvanç’a bir süre anneannesi ve teyzesi baktı. Ama insanların bir hayatı var. Kreşe gittiği için bir bakıcı tuttum. Sonra da Kıvanç’la baş başa kaldık.”
‘AİHM’e kadar gideceğiz’
“Ben kendimi bu davaya verdim. Yıllar sonra oğlum baba niye bir dava açmadın, annem için ne yaptın diye sormaz mı? Patlama sonrası insanlara verilen sözlerin hepsi koca bir yalan oldu. Mahkemenin kararı bizi tatmin etmedi. Onun için temyiz edeceğiz. Eğer Yargıtay’dan beklediğimiz sonuç çıkmazsa önce Anayasa Mahkemesi’ne, olmazsa AİHM’e kadar gideceğiz.”
Oğluna hem ana hem baba oldu
İdris Çabuk kazanın ardından 7 yıldır evlenmedi. Bugün 9 yaşındaki Kıvanç Emre’nin hem annesi hem de babası. “Annesi öldüğünde Kıvanç 3 yaşındaydı. 5 yaşına doğru annesinin öldüğünü mezarına götürüp söyledik. Ama bazen bir şeye çok kızınca ya da üzülünce hemen ‘keşke annem olsaydı’ diyor. İnşallah annesizlik 10-12 yaşından sonra bir problem yaşamaz. Çünkü anne özlemi giderek artıyor.”